Подобрява се състоянието на малката Бояна. Това съобщи майката на детето с пост в профила си във фейсбук.  През последните месеци семейството е преминало през много перипетии, но вярват, че с изминалите събития от септември до ноември е приключил този труден етап от живота им. Тя с радост споделя, че трансплантираните стволови клетки на детето вече са 99%, започнала е ежедневна физиотерапия в детски център. Това й е помогнало да започне да трупа сили и да наддава тегло. Детето вече прави опити да се завърта от легнало положение по коремче, по-лесно да стои изправено и да се храни през устата. Семейството е развълнувано, защото това са на пръв поглед малки стъпки, но за тях са огромни крачки, към това, което най-силно желаят.

Тя сподели също, че Бояна отпразнува третия си рожден ден. Майката пожела на детето си да толкова здраве, колкото е необходимо, за да се възстанови напълно и да продължи живота си с неограничени възможности.

„Останаха в миналото трудни моменти, но важното е, че нашият герой преминаваше през всяка от тях с много упоритост, воля и повече търпение, дори от нас. Бояна ни научи на много неща през това време! Тя е истинско въплъщение на чистота и вдъхновение! Със силата, която показва, сме сигурни в успеха! Предстои ни още много работа и затова оставаме в Истанбул. Без вашата помощ и подкрепа под всякаква форма, всичко това нямаше да е възможно - много сме ви признателни. Сърцата ни са пълни с благодарност към вас! Бъдете живи и здрави, вие и любимите ви хора! Светли празници, приятели!”, написа още майката на Бояна в поста си.

Нека подкрепим Бояна и да върнем усмивката на лицето ѝ! Тя страда от рядкото метаболитно заболяване болест на Krabbe. Дарения могат да бъдат направени и на банковата сметка на родителите:

Банка ОББ
IBAN:BG58UBBS80021032330250
BIC:UBBSBGSF
Титуляр: Иво Ангелов Пачов (баща на Бояна)

Доброто съществува! Само за 10 дни се събраха близо 600 000 за малката БоянаДетето страда от рядко заболяване и има нужда от скъпо лечение

Клиниката в Германия отказа лечение на малката БоянаСъбраната сума за лечение от началото на кампанията е 736 106 лева

Благотворителен базар помага на 2-годишната Бояна от ПловдивДетето страда от рядкото метаболитно заболяване