Принцесата на Уелс с първи стъпки за завръщане в публичното пространство. Кейт ще се включи този уикенд в тържествата по повод рождения ден на крал Чарлз.

"Очаквам с нетърпение да присъствам на парада за рождения ден на краля този уикенд със семейството си и се надявам да се присъединя към няколко публични ангажимента през лятото, но също така знам, че все още не съм "излязла от гората", обяви Кейт. От думите й става ясно, че тя все още е на химиотерапия.

"Напредвам добре, но както знае всеки, който преминава през химиотерапия, имам добри и лоши дни. В тези лоши дни се чувствате слаби, уморени и трябва да се отдадете на почивката на тялото си. Но в добрите дни, когато се чувствате по-силни, искате да извлечете максимума от това да се чувствате добре. Лечението ми продължава и ще продължи още няколко месеца", добавя още принцесата на Уелс.

И разказва как в дните, в които се чувства достатъчно добре с удоволствие се занимава с училищния живот на децата си, отделя лично време за нещата, които я радват и също така поема и някои домакински задължения.

"Уча се да бъда търпелива, особено при тази несигурност. Приемам всеки ден както идва, слушам тялото си и си позволявам да отделя толкова необходимото време, за да се излекувам.  Благодаря ви много за продължаващото разбиране и на всички вас, които толкова смело споделихте историите си с мен", завършва изповедта си Кейт.