Рейсъри с тротинетки превръщат пловдивски булеварди в състезателни писти. За това сигнализира бившият народен представител от ГЕРБ Стефан Шилев, чийто автомобил е бил изпреварен от бясно движещи се екстремисти.

Той е успял да заснеме нарушителите, които преминават в лява лента на Кукленско шосе с около 90 км/ч.. Подобна скорост е абсолютно забранена за водачите на това превозно средство, за които Законът е регламентирал като допустимо преминаването само по изградената велосипедна инфраструктура, а при липсата на такава – то трябва да се случва възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.

Нещо повече – двамата младежи не носят предпазни каски или предпазно облекло, което при инцидент би рискувало животите им. „Горките им родители“, коментира Шилев. Не е ясно дали той е подал сигнал до МВР относно случилото се.

Междувременно друг пловдивчанин изпрати клип до TrafficNews, в който показва как около след 1ч. след полунощ друг водач на електрическа тротинетка се движи с много над позволената скорост. Този път по градски булевард. От километража на автомобила му, можем да предположим, че тротинетката развива скорост над 50 км/ч., което отново е нарушени е на Закона за движение по пътищата.