Скандал се завихри около младата певица Мила Роберт. Тя участва в концерта на София Прайд, където беше облечена в къса рокля с трибагреника. Секунди по-късно Мила ефектно съблече одеждата и я хвърли на земята.

Под нея певицата носеше същия модел впита рокля, но този път вместо в бяло, зелено и червено, одеждата беше с цветовете на ЛГБТИ флага.

Постъпката стана причина за множество коментари в социалните мрежи, а мнозина укориха дъщерята на Ваня Щерева, че е поругала националното знаме, което принципно е наказуемо по чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс

От ВМРО вече обявиха, че са сезирали прокуратурата. За поругаване на националните символи е предвидено наказание до 2 години затвор и 3 000 лв. глоба.

Самата Мила Роберт се извини на засегнатите от действия й. 

"Искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно", написа певицата в Инстаграм. И добави, че действията й са имали единствената цел да накара обществото да бъде по-толерантно към ЛГБТИ хората, които по думите й напускат България поради страх и заплахи.

 
"Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя", добавя Мила Роберт.