Между 150 и 300 лева са готови да предложат пловдивчани за закупуването на фалшив COVID сертификат. В Министерството на здравеопазването е постъпил сигнал за незаконна схема с ваксинационни паспорти в Пловдив. Наличната информация веднага е препратена в Районна прокуратура под тепетата, където е започната проверка.

В сигналът е записано, че става въпрос за купуване на "кухи" сертификати за ваксинация, а сумите са между 150 и 300 лева. Случаят е предаден за разследване на Икономическа полиция, съобщиха за медията ни от Районна прокуратура.

Междувременно от РЗИ заявиха пред наш репортер, че и към този момент постъпват сигнали за фалшиви сертификати, които се предават по компетенция на държавното обвинение. От здравната инспекция не могат да коментират на този етап за какви сигнали става въпрос и на територията на кое населено място в административния район.

Срокът за приключването на проверките по тези сигнали е един месец, но има възможност и за удължаване до 3 месеца. 

Още в края на месец септември в Районна прокуратура са постъпили два сигнала – единият за неистински ПСР тест, а другия за фалшив сертификат за ваксина срещу COVID-19.