Малко дете е пропаднало в шахта в ЖР „Тракия” в близост до районното кметство, сигнализира читател на TrafficNews. Инцидентът се е случил около 15:00 часа, докато се е разхождало с майка си.

По думите на очевидци, на място веднага е спрял млад мъж, който е видял от колата си инцидента и заедно с други минувачи са се притекли на помощ. Само за минути са се отзовали екипи на полицията, линейка и пожарна и заместник кмета на „Тракия” Иво Христев. Огнеборците веднага са реагирали и са извадили детето.

Пред медията ни той съобщи, че веднага щом е чул сирени и е видял специализираните автомобили е отишъл на мястото на инцидента.

„Заедно с полицията и успяхме да обезопасим шахтата с ленти, за да не се стигне до нов инцидент. Веднага ще се свържем с отговорните органи, за да бъде оправена в най-кратък срок. Детето е добре и се размина само с уплаха. Екипите на Спешна помощ го прегледаха на място и го освободиха, за да се прибере с родителите си”, разказа той.

Кметът на район "Тракия" Георги Гатев заяви, че шахтата е собственост на EVN и веднага е разпоредител проверка да бъдат ревизирани всички шахти в района, собственост на експлоатационните дружества.

@trafficnews Дете падна в шахта в „Тракия”, размина се само с уплаха. #trafficnewsbg #Plovdiv #fyp ♬ original sound - Trafficnews