Десетки мотористи и рокери облякоха костюмите на Дядо Коледа и тръгнаха на празнично благотворително шествие из булевардите на Пловдив. 

И тази година участниците в пловдивската мото Коледа ще зарадват много деца неравностойно положение. Инициативата традиционно е на мото клубовете в града - Vagabonds MC,Benzin МС, Anarchy МСС, Fellowship МСС и Los Amigos МСС. 

"Искаме да зарадваме най-уязвимите - децата. Една детска усмивка е скъпоценност. Тази инициатива ще продължи и в бъдеще. Децата ни чакат всяка година. За първи път ще зарадваме и хлапетата от детското онко отделение", казаха от клуба пред репортер на TrafficNews.

Мото братството от града ще раздаде подаръци в няколко дома за деца, в които са настанени малчугани и семейства в риск. Сред социалните заведения са:

- Центърът за настаняване от семеен тип “Майка Тереза” (в кварталите “Кючук Париж” и “Коматево”);

- Комплексът за социални услуги “Олга Скобелева“ (бившият “Родопски пансион”).

За малчуганите ще има много лакомства и подаръци - така че и тези дечица да усетят коледния дух. 

Новото в тазгодишната пловдивска мото Коледа е, че колегите ще посетят и дечицата в онкологичното отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Св. Георги” ЕАД. За малчуганите, които се борят за живота си и които ще изкарат светлите празнични дни в болнична обстановка, мотоциклетистите са подготвили специална изненада. Пловдивската мото Коледа ще се провежда при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.