Известното пловдивско семейство лекари д-р Гюрай Ходжев и доц. д-р Нарцис Калева – Ходжева са сред първите медици, които се ваксинираха срещу COVID-19. Лекарите, помогнали на хиляди малки и големи пациенити, си поставиха първата доза от медикамента на "Пфайзер" и "Бионтех" на втория ден от старта на кампанията.

„Направихме го на първо място заради нашите пациенти – малки и големи, с които общуваме ежедневно, и с които сме изградили отношения на доверие. Направихме го и заради нашите деца, внук, приятели и близки”, написа в профила си във Фейсбук д-р Ходжев.

Според него отговорността им произтича не само от факта, че са медици и следва да дават пример. Тя е важна и заради това, че само отговорното поведение на хората ражда човешкия напредък.

„Аз вярвам в постиженията на високотехнологичната медицина. Свидетел съм в работата си на много такива „чудеса“, заради които надеждата винаги остава жива. Лично за мен думата, която описва очакването на новата 2021 година е „надежда“!  Бъдете здрави! И вярвайте в силата на доброто!”, призовава д-р Гюрай Ходжев.

Интересът към ваксинацията в Пловдивска област е изключително голям. Още в първия ден от кампанията бяха ваксинирани най-много медици - 285 медици от общо 699 в цялата страна.