Мощната буря в Пловдив продължава да причинява щети на пловдивчани. Поредни дървета се стовариха върху паркирани автомобили в Кючука. В една от Фейсбук групите, граждани са публикували видео, от което се вижда как огромното  дърво е паднало цялото върху повече от пет коли. Инцидентът е станал на паркинг пред блок на ул. „Георги Кирков”, а по предварителна информация няма пострадали, а са причинени само материални щети.

Същото е и положението на ул. „Константин Нунков”, сигнализират читатели на TrafficNews. От изпратената  снимка се вижда как,  друго огромно дърво се е откъснало цялото и се е стоварило върху автомобил, а очевидци твърдят, че няма пострадали, но материалните щети са големи. На  улица „Даме Груев” също има откъснат клон, който  не е нанесъл щети.

ул. „Константин Нунков”

Улица „Даме Груев”

Ул. "Христо Караманджуков"
 

От пожарната за медията ни съобщиха, че до момента в дежурната на пожарната от 112 са постъпили над 30 сигнала. Повечето от тях са за паднали дървета върху автомобили и булеварди, вятърът е съборил огради, ламарини и др. Няма данни за пострадали. Те добавиха, че на пътя за Пазарджик също има паднало дърво , което затруднява движението.

До 17 часа имахме 5 сигнала за паднали дървета, но сигналите продължават да пристигат и се увеличават. Бурята е изключително силна, събори дори оградата на нашата база. В момента 4 екипа са навън и отстраняват щетите, ако се наложи , ще извадим още”, коментира за TrafficNews и директорът на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев.

 Междувременно билборд се стовари под напора на вятъра. Съоръжението се намира до кръговото на бул. "Освобождение" в Пловдив.