Първият слой асфалт на улица „Даме Груев” бе положен от фирмата изпълнител. От вчера от „Парсек  груп” полагат  настилката, като се очаква до няколко дни да приключат.  Това се случва 7 месеца след първата копка на булеварда. Ремонтът бе замразен  за няколко месеца, тъй като Община Пловдив не бе превела аванс на фирмата. В крайна сметка той бе рестартиран през май, когато бюджетът влезе в сила.

С приключването на първия етап обаче, реконструкцията на улицата вероятно пак ще бъде замразена. Причината  е, че от фирмата са поискали индексация на цената на ул. „Даме Груев”, тъй като КСС-тата са правени преди повече от година. 

От Община Пловдив заявиха, че все още няма официално искане от компанията за индексация на цените.

„Когато постъпи при нас, ще разгледаме искането на фирмата и ще вземем решение”, заяви зам.-кметът Пламен Райчев. 

Управителят на фирмата Бончо Бонев обаче заяви, че вижда двойните стандарти от градските власти към различните фирми относно исканият за увеличаването на сумите.

„Индексацията на ул. „Даме Груев” не е толкова голяма – в порядъка на 10-12%, но ще имаме сериозен проблем при друг обект – ул. „Владая”. Там ще трябват 30% допълнително средства.  Има няколко фактора, от които зависят дали ще продължим „Даме Груев”. На първо място е да бъдат осигурени средства в бюджета. С пускането на движението по първия етап ще сме усвоили 3 млн. лева, а в бюджета за тази година има 3,75 млн. лева общо. Ако не бъдат осигурени пари – може и да не започнем. Самата индексация не е задължително да бъде в пари. Може да седнем  с Община Пловдив  и да видим проекта, като бъдат спестени определени неща от проекта”, каза Бонев.

Припомняме, че на последната сесия бяха предложени 5 проекта да получат допълнително 7,5 млн.лева, но решението не бе прието. В списъка бяха „Брезовско шосе”, „Модър-Царевец”, Кукленско шосе, „Царевец” и „Хаджи Димитър”.