Административен съд - Пловдив отмени окончателно адресната регистрация на адвокат Атанас Костов. Неуспелият кандидат за кмет на  Пловдив от Демократична България  се бе сдобил с талон за паркирани в Синя зона, използвайки неверни данни. 

Талонът му бе отнет от администрацията на район "Централен" през януари.  Това стана след междуведомствена комисия, определена от район „Централен” по сигнал на граждани.

Със заповед на кмета Георги Стаменов е била формирана комисия с представители от район „Централен” и полицейски инспектор от Четвърто РУ. На място проверката е установила, че обектът на улица „Цоко Каблешков” номер 10, не е пригоден за жилищни нужди, а е ателие за творчески нужди.

На място е установено, че имотът представлява ателие с две стаи и баня, че Костов живее на постоянния си адрес, а във въпросното жилище се намира адвокатската му кантора „ЮСАУТОР“.

След това Община Пловдив дерегистрира Костов от адреса със заповед, обжалвана от него. Тогава пред TrafficNews адв. Атанас Костов изрази своето становище по казуса, но имаше сериозно разминаване между фактите, изнесени от район „Централен” и неговото мнение. Адв. Костов заяви пред наш репортер, че адресът на ул. „Цоко Каблешков” е неговият постоянен адрес, а не настоящ. 

„Според чл.93 от Закона за гражданската регистрация постоянният адрес е за кореспонденция с органите на държавната власт и органите на местното самоуправление. Аз съм по цял ден на този адрес, тук стои и колата ми. Отделно е незаконен и начинът, по който Община Пловдив е направила проверката след сигнал на сламен човек, който няма правен интерес и не е заинтересована страна по случая”, каза Костов.

Съдът отхвърля жалбата като неоснователна, защото по Закона за гражданската регистрация е настоящ е адресът, на който човекът живее, а самият Атанас Костов не твърди, че живее в кантората си. На това основание съдът намира, че издадената от общината заповед за дерегистрация е правилна.

Цената, която плаща за талон за Синя зона като домуващ на самата улица, е 5 лева на месец или 60 лева годишно. Далеч по-скъп е служебният абонамент, който е 200 лева месечно или 2 400 лева за година.

Решението за това е на Административния съд в Пловдив и не подлежи на обжалване.

Адвокатът води серия дела срещу TrafficNews и други пловдивски медии, публикували снимки, показващи неговия автомобил в нарушение. Продължават и съдебните му битки с фамилията Батаклиеви, след скандала му с членове на семейството. Парадоксалното е, че до този момент адвокатът няма спечелено нито едно дело. От цялата поредица съдебни искове има едно отменено наказание , а съдебното дело е върнато на първа инстанция. 

И Комисията за защита на личните данни отхвърли претенциите на адвокат Костов към TrafficNewsТъй като публикуваните от медията факти са точни, комисията няма основания да разглежда действията на медията като недобросъвестни

Пореден провал на адв. Атанас Костов! Съдът отхвърли иска му към TrafficNewsЮристът заведе дело срещу медията, публикувала снимки на мерцедеса му, паркиран в нарушение

Окръжен съд върна за ново разглеждане делото за шамара срещу адвокат КостовВтората инстанция смята, че са допуснати процесуални нарушения, тъй като подсъдимият не е бил питан дали е разбрал в какво е обвинен