5 фирми са подали оферта за ремонта на административната база на общинските предприятия „Чистота” и „Градини и паркове”, която е за 3 млн. лева с ДДС.  В обществената поръчка, пусната от зам.-кмета Анести Тимчев, участват „НСК София”, „Пирс- Д”, „Стосин 2010”, „Интерхолд” и „Корект фактор”. Комисията предстои да разгледа техническите предложения и след това да насрочи дата за отварянето на ценовите  предложения.

Базата, която е от над 7 дка е в окаяно състояние и чака ремонт от години. Поради това Община Пловдив включи ремонта й  в 10-милионния заем за чист въздух, като другите 7 млн. лева са за техника на двете ОП-та.

Това, което прави впечатление, че теренът от 6600 квадратни метра, където се позиционирани машините няма да бъде асфалтиран. Там ще бъдат положение вибропресовани бетонни паркинг блокове известни като перфо плочи. Това е т.нар. „зелена настилка” и представляват плочи, в които има дупки. Под тях се слага пясъчна основа и хумус, като се затревяват.

Освен настилката, в поръчката е заложено и ремонт на три помощни сгради с обща площ от 2258 кв.м. Това са т.нар. бараки, където се помещава администрацията на двете ОП-та.

В същото време една фирма в лицето на „Айтръкс” са дали оферта за закупуването на коли за ОП „Чистота”. Поръчката е на стойност от 250 000 лева и е за два джипа 4 х 4 и един самосвал. Това е трета процедура за закупуването на въпросната техника.  При първите две поръчки никой не се яви за тях.

Досега договори по заема бяха сключени единствено за нови почистващи и сметоизвозващи машини  на ОП „Чистота”. Очаква се такъв да бъде сключен  и за нова техника „Градини и паркове”.