Сърцето на Пловдив остана безлюдно. В следобедните часове градусите под тепетата отново достигнаха 40, а жегата принуди хората да прекарат следобеда на почивния си ден у дома.

На главната улица минувачи почти няма, а заведенията в артквартала не се радват на много клиенти. Единствено под сянката на дървета се забелязват пловдивчани, които предвидливо се крият от опасното слънце.

Много други обаче избраха да „избягат“ от неудържимата горещина, като заминат за морето. Припомняме, че в първия ден на август трафикът по АМ „Тракия“ посока Бургас е изключително интензивен. Хотелиери и ресторантьори по Черноморието пък разказаха пред TrafficNews, че подобно търсене и интерес от българския турист не помнят от 2008 година насам.

Над 20 км тапа на АМ „Тракия", три катастрофи затрудниха движението към моретоДвижението в изпреварващата лента в участъка на 307 км е временно ограничено

Хотелиерите за Сезон 2021: Такова търсене не помним от 2008 насамГорещият Пловдив опустя – хората се изнесоха към плажните ивици на българското Черноморие