Близо 15 000 пловдивчани са се имунизирали през „зелените коридори” в петте почивни дни около Великден. Според последните данни в Единния информационен портал, всеки десети жител на областта вече има поставена първа доза от ваксината срещу COVID-19. С една игла са ваксинирани 67 787 души в Пловдивско, а с втора – 15 961.

Вчера са имунизирани 1167 души. Най-голям е бил интересът към препарата на „Пфайзер”, който е поставен на 948 пловдивчани. „АстраЗенека” са избрали 142 пловдивчани, а „Модерна” – 77.

Припомняме, че по празниците имаше опашки пред ваксинационните центрове в Пловдив. Част от чакащите имаха записан час за втора доза на „АстраЗенека”, а други използваха почидните дни и „зелените коридори”, за да се ваксинират.

Опашка се изви пред РЗИ, пловдивчани чакат за ваксиниСвободната ваксинация ще продължи до 9 май

Опашки за ваксини в Пловдив на ВеликденЧаст от чакащите са за втори дози, но повечето са за първа игла

„Много съм доволен от темпа на ваксинацията. Приключихме европейската имунизационна седмица, в която България направи 100 000 ваксини – с 20% повече от предходната. В София обиколих големите болници. „Пирогов” бяха ваксинирали около 500 човека, ВМА -450. Доволен съм. Тук, в РЗИ-Пловдив, работят три имунизационни пункта, които са „зелени коридори”, правят се и вторите дози на ваксините”, коментира здравният министър в останка проф. Костадин Ангелов, който дойде в Пловдив на 1 май, за да проследи лично как върви имунизационната кампания.

Проф. Ангелов обеща в Пловдив: Сватби без ограничения от понеделникКогато постигнем 65% имунизирани лица, ще махнем маските

„Зелените коридори” в Пловдив и областта ще останат отворени до 9 май. Ето къде можете да се имунизирате:

Къде в Пловдив и областта ще има „зелени коридори” за ваксиниране по празниците11 ваксинационни пункта ще работят от 30 април до 9 май