1100 души са минали през спешните кабинети на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив по време на Великденските празници - от 30 април до тази сутрин. Това съобщиха за TrafficNews от лечебното заведение. От тях  269 пациенти са посетили Отделението по вътрешни болести, 587 души - Хирургическото звено, и 244 - Ортопедията. 

Според наблюденията на медиците, като цяло обстановката по Великденските празници е била спокойна. Хората, които са потърсили спешна помощ, не са повече от обичайно за почивни дни. Най-тежкият инцидент е бил катастрофата на Околовръстното в Пловдив.

Припомняме, че тя стана късно вечерта на Великден в права отсечка между отбивките за селата Марково и Брестник. Лек автомобил БМВ Х5, управляван от 45-годишен водач, предприе маневра изпреварване и се удари челно в движещото се в насрещното платно БМВ 730, управлявано от 43-годишен пловдивчанин. На място са починали водачът на едната от колите и двама пътници в другата кола.

В УМБАЛ „Св. Георги” е откаран вторият водач. 45-годишният мъж е с фрактура на тазобедрената става, счупени ребра, открита травма на коляното и хематом в главата.

Три са жертвите на зверската катастрофа на Околовръстното на ПловдивЕдиният шофьор е в болница, но към момента животът му е вън от опасност