Регионалната инспекция по околната среда и водите тръгват на проверки по всички населени места в Плводивско. Инспекциите започват от следващата седмица, като е създаден график как това да се случи по най-ефективния начин. Служители ще проверяват дали кметовете са изпълнили дадените през февруари предписания от директора на екоинспекцията да установят замърсени с отпадъци терени и да организират до края на месец март почистването им.

Срещу кметовете, непредприели мерки за организация и контрол на дейностите, свързани с образуването, събирането, съхраняването, транспортирането и третирането на отпадъци, ще бъдат предприети предвидените в Закона за управление на отпадъците административнонаказателни действия и ще бъдат наложени санкции.

Решителните действия са в подкрепа на националната кампания на Министерството на околната среда и водите под мотото „Да сложим точка на замърсяването“.

Купища строителни отпадъци превърнаха поречието на р. Въча в сметищеТабела "Забранено изхвърлянето на отпадъци" плаши само гаргите, възмущават се местни