Щетите след снощния пожар в село Труд са на стойност над 150 000 лв. Това заяви пред наш репортер собственикът на намиращото се в близост до изпепелената постройка хале Любомир Динков. В момента от постройката се издига пушек, а на мястото са пристигнали три полицейски екипа и пожарна кола. 

По думите на местни жители, постройката, от която е тръгнал огънят, в миналото е била ракиджийница. 

"Това, което хората тук говорят, е, че огънят е тръгнал от роми, които пребивават в старата сграда зад сервиза", разказа жителят на селото Цвятко Онев.

Както TrafficNews.bg вече съобщи, огънят пламна в около 19.20 часа снощи. Той е тръгнал от едноетажна къща, която се намира до автосервиз. Пламъците се разпространили и обхванали халето на Динков. Той отрече първоначално изнесената информация, че е отдал под наем страдата на роми и заяви, че обектът не е негов. Динков допълни, че няма нищо общо с обитателите му, а служителите му не стъпват в старата къща.

Установено е, че пожарът е причинен от печка на твърдо гориво. Огънят е обхванал и предприятието. Изгорели са два микробуса, лек автомобил и мотокар. Спасена е съседна бензиностанция, където се намирали и цистерни с газ.

За щастие, няма пострадали хора.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. 

От община "Марица" съобщиха пред медията ни, че теренът под постройката е общински, но изгорялата постройка не е актувана като общинска собственост. Към момента не е ясен нейният статут. Оттам потвърдиха, че става дума за бивша ракиджийница. Семейството, за което се твърди, че я е обитавало, е поискало да им е бъде разрешено да поставят фургон върху терена, тъй като било безимотно. Фургон обаче не се появил. 

В администрацията няма постъпили сигнали за самонастанили се лица във въпросната сграда нито от собствениците на сервиза, нито от жители на селото.