Водачите, пътуващи по пътя Храбрино - Бойково продължават вечер да карат "на сляпо". Там все още липсва каквато и да е хоризонтална пътна маркировка и пътуването вечер е като руска рулетка. В тъмната част от денонощието минаването по пътя е въпрос на късмет – лошото състояние на настилката и наличието на завои са сериозна предпоставка за инцидент, сигнализират читатели на TrafficNews.

За съжаление това не е първия материал по казуса, но  все още няма никаква активност от страна на АПИ. 

 „Вечер преминаваме на магия. Няма никаква маркировка, това е балкански път с много завои. Районът е любима дестинация за пловдивчани, защото е близо до града и много хора имат вили в селцата. Това прави пътя още по-натоварен.  Особено в летния сезон" предупреждават шофьори. 

Припомняме, че ремонтът на пътя, водещ в посока любимите на пловдивчани родопските села Дедово, Бойково, Ситово и Лилково стартира през 2021 година. Трасето от години беше в много лошо състояние, като най-критичен бе участъкът на изхода на село Храбрино. Там асфалт почти липсваше, пътят беше пропаднал, на огромни дупки, вълни и неравности.

След много забавяния към днешна дата участъкът е ремонтиран и асфалтиран, но не е завършен.

 

Подписват договора за проектиране на разбити отсечки по пътя към БойковоЗапочна процедура и за подновяване на маркировките по пътищата