С трета рожба се сдоби бойният пилот от авиобаза "Граф Игнатиево" Петър Димитров, чиято къща изгоря на 24 февруари т.г. в пловдивското село Брестник. Съпругата му Константина му е родила син Михаил на 16 март след полунощ, похвали се семейството, което неотдавна се нанесе във ведомствено жилище в поделението.

Бебето е с тегло от 3800 грама и е с ръст от 51 см. Щастливата майка сподели, че името на новороденото момченце е избрано, след като го сънувала по време на бременността. Освен това иконата на Архангел Михаил оцеляла от пламъците, изпепелили къщата им. Тогава Константина решила, че синът й ще носи името на светеца.

Семейството, което има две дъщерички, е на седмото небе от щастие. Опитват се да забравят сполетялата ги беда и да съберат сили да продължат напред.

Семейство с две малки деца от пловдивското село Брестник остана без дом, след като пожар унищожи напълно дома им. Пламъците са избухнали вчера около 10 часа сутринта, докато бременната Константина Димитрова, съпругът й Петър и двете им дъщери – Хриси на 10 г. и Божидара година и половина, закусвали.

„Замириса ми на пластмаса и химикал. Със съпруга ми започнахме да се оглеждаме откъде идва миризмата. Видяхме, че отстрани връзката между камината и комина пуши”, разказа пред TrafficNews.bg Константина на 24 февруари, когато се случи трагедията. Веднага извели децата от къщата и позвънили на тел. 112. Въпреки бързата намеса на пожарната, огънят за минути обхванал двуетажната сграда. С риск за живота си Петър и огнеборците успели да спасят само личните карти на четиримата и една чанта с дрехи. Все още не е установена точната причина за пожара. Най-вероятно обаче в нощта срещу неделя искра е подпалила вътрешната изолация и тъй като къщата е с дървена конструкция, тлеенето се е разгоряло за няколко часа.

„Терминът ми е на 10 март. Очакваме момченце. Дори куфарът, който бяхме приготвили за родилното, изгоря. Но най-важното е, че всички сме здрави. Успокоявам се, че сме реагирали навреме, че не е станало през нощта, защото можеше сега да ни няма”, сподели тогава бъдещата майка на Михаил.