Симпатизанти на кметът на Стамболийски Георги Мараджиев се събират в негова подкрепа пред сградата на общината в града. Това се случва, след като тази сутрин той бе отведен за разпит, а няколко адреса, сред които и семейната му фабрика, се претърсват. Според информация на полицията, Мараджиев е проверяван след сигнал  за евентуална злоупотреба със средства от европейските фондове. Претърсва се и сградата на общината.

В защита на кмета се събират както местни жители, така и симпатизанти на ГЕРБ.  Преди минути се наложи и намесата на спешна помощ, тъй като една от протестиращите припадна.

Самият Мараджиев определи случващото се като предизборна акция за сплашване преди изборите.

„Случва се това, което се случва всяка година. Вече сме свикнали,  така че няма никакъв проблем. Изземване на материали, но няма такива. Поредната акция за сплашване, все пак идват избори. Не се притеснявам от нищо. Оттук нататък си поемат работа разследващите органи. С тази акция днес  се стопира  работата на 100 души. Очаквам една акция, която ще приключи като другите досега”, коментира Мараджиев пред репортер на TrafficNews.bg.

"Акцията е тенденциозна и цели да се отвлече вниманието от бежанската криза и проблемите в страната", коментира Секретарят на ГЕРБ Цветомир Паунов. 

 

Проверяват Мараджиев за измама с евросредства! Според  него това е акция за сплашванеПродължават претърсванията в Стамболийски, ГЕРБ организират протест