Три години след началото на ремонта на пътя Храбрино - Бойково, вече е положена пътна маркировка. В продължение на 2 години жителите на селата Дедево, Бойково, Ситово и Лилково пускаха жалби, в които настояваха за поставяне на осева линия, тъй като вечер караха "на сляпо" и определяха движението в този участък като "руска рулетка". 

Припомняме, че ремонтът на пътя, водещ в посока любимите на пловдивчани родопските села стартира през 2021 година. Трасето от години беше в много лошо състояние, като най-критичен бе участъкът на изхода на село Храбрино. Там асфалт почти липсваше, пътят беше пропаднал, на огромни дупки, вълни и неравности.

Причина за забавянето бяха констатирани нередности при полагането на асфалт, а след това липса на средства. В крайна сметка пътят е готов за следващия пролетно- летен сезон, когато трасето е много натоварено. "По- добре късно, отколкото по-късно!" шегуват се хората от района. 

 

Шофьори: Пътуването от Храбрино към Бойково е "руска рулетка", заради липсата на маркировкаВъпреки многобройните сигнали до АПИ, реакция все още няма