Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов посети семейството, чийто дом изгоря при голям пожар преди няколко дни в село Крумово. Михайлов връчи хуманитарна помощ, предоставена от БЧК, запозна се подробно с щетите и нуждите на пострадалите хора. Той беше придружен от заместник-кмета Емилия Иванова, кмета на Крумово Румяна Самоковарева и общинския съветник Илина Вутова.  На място бяха и служители на Дирекция "Социално подпомагане" –Родопи, които осигуриха еднократна помощ на пострадалите.

„Вече съм направил предложение до ОбС „Родопи“  да гласуват средства за еднократна помощ на семейството, защото цялата им покъщнина е изгоряла. Изгорял е покривът на сградата, а жилището е абсолютно необитаемо“, коментира кметът Павел Михайлов.

По разпореждане на Михайлов специалисти от общината още днес извършиха огледи и издадоха предписания, за да започне по-бързо възстановяването на жилищната сграда.

Кметът се ангажира да съдейства за разкриване на банкова сметка и призова жители на общината и фирми да помогнат на семейството, чийто дом бе унищожен. Започва и дарителска кампания за набиране на средства, като ще бъдат поставени кутии на обществени места.

Утре доброволци организират акция по разчистване на отломките, а общината осигури техника и контейнери за събиране на строителните отпадъци.

Общината ще търси съдействие от Националната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" за осигуряване на жилищен фургон, където да бъде настанено семейството, докато си стъпи на краката.

Огнената стихия се разрази на 3 февруари. В резултат на произшествието пострада мъж на 62 години и съпругата му. За съжаление мъжът по-късно почина.