Окръжният съд в Пазарджик остави без уважение искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 77-годишния Христо П. и постанови „Домашен арест“. Същият е привлечен като обвиняем за това, че на 23 септември е убил сина си Илия, на 54 години.

Съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил вмененото му деяние, но прецени, че няма реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, в предвид възрастта му и заболяването на съпругата му.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 5 октомври.

Възрастният човек уби сина си с удари с чук в главата. При разследването се разкри, че до крайното решение дядо Христо е стигнал, след като години наред е тормозен, заедно с жена си, от пиянските изстъпления на Илия. Когато попрекали с алкохола, той ставал агресивен. Двойката възрастни понякога се принуждавали да се заключват, за да се предпазят от атаките му.