Началникът на Спешна помощ в Университетска болница Пловдив д-р Кирил Атлиев е спасил живота на двама души. Мелето е станало днес на Голямоконарско шосе по посока село Радиново.

„Не че това е някаква извънредна новина, все пак докторът постоянно е в операции, когато е на работа в болницата и спасява хора, обаче днес шофираше пред нас, познах го, гледал съм го по телевизията, спря, беше станала катастрофа между три коли. Гледката беше ужасяваща. Пожарникари рязаха единия автомобил, за да извадят водача. Д-р Атлиев слезе от колата, притече се на помощ, спаси шофьора на едната кола, тази, която рязаха. Човекът беше в много тежко състояние, със счупена ключица и доколкото разбрахме после с тежка травма на гърдите”, казаха пред Блиц свидетели на животоспасяващата намеса на д-р Атлиев.

„Неговата 20-годишна дъщеря, която е бременна, също е с травми от катастрофата, май имаше нещо счупено и при нея, лекарят оказа първа помощ и ги изпрати и двамата в болница. Искаме да похвалим този лекар, защото самоотвержено спаси двама души, а не беше длъжен, не беше на работа, можеше просто да отмине, както мнозина направиха“, добавят те.  

Потърсен за коментар, доктор Атлиев казва скромно: „Нищо особено не съм направил, това е мой дълг, моля ви, не правете сензации от една човешка постъпка“.