Кметът на пловдивското село Ново Железаре Петър Ненов е загинал при нелеп инцидент вчера вечерта, научи TrafficNews. Сигналът в полицията е подаден около 21 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. На място са пристигнали медици, които са констатирали смъртта на 61-годишния мъж. Образувано е досъдебно производство, което се води под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

По информация на pbnovini кметът е бил на гости в съседното село Паничери, където е празнувал имен ден с компания. Там бил употребил солидно количество алкохол, а като тръгнал да се прибира, паднал в канавка с електрическа триколка. Вероятна причина за смъртта е счупен врат, тече разследване.

"Общинската администрация на Хисаря, Общинският съвет Хисаря и кметовете на кметства изказват своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на дългогодишния кмет на с. Ново Железаре. Г-н Петър Ненов ни напусна внезапно снощи! Поклон пред всеотдайната и с достойнство изпълнена работа за жителите на с. Ново Железаре!", написаха във фейсбук страницата си от Община Хисаря. 

Петър Ненов е женен с две деца. Има и внуци. Това беше негов пети мандат, като кмет на Ново Железаре.