Традицията за Йордановден беше спазена и тази година в Куклен. Отбелязването на Богоявление в Куклен започна с празнична литургия в двата храма „Успение Богородично” и „Свети Атанас”, отслужена от енорийските свещеници отец Янко и отец Иван.

Стотици кукленци се събраха днес на брега на реката около басейна с Христовия кръст на дъното му, за да посрещнат литийното шествие и да проследят отблизо кой ще хване кръста.

Да бъдат част от традицията и да споделят големия християнски празник с кукленци, на ритуала присъстваха кметът Мария Белчева, председателят на Общинския съвет Ива Дичева и зам.кметът Христо Божинов.

Заради хубавото време – температура на водата около 5 градуса и на въздуха около 11 градуса, имаше много повече желаещи да скачат във водата от предходните години. Тази година 17 смелчаци се наредиха около басейна, за да скочат в студените води и да спасят Кръста Господен. За всички тях от общинска администрация бяха подготвили фланелки с логото на община Куклен.

17-годишният Иван Арнаудов хвана символа на вярата в студените води на водния басейн. Младият мъж „спасява“ божият символ за първа година. Иван получи и парична награда от Община Куклен.