Надпревара между достойни противници, които демонстрираха сили, знание и възможности за справяне с препятствията, завладя днес лекоатлетическия стадион под тепетата.

В областната надпревара „Млад огнеборец“ сили премериха учениците от 10 учебни заведения в областта. Участниците показаха завиден спортен дух и много добри технически умения, като не по- малко бе и вълнението за хората, които ги подготвяха- техните ръководители и нашите колеги- инспектори.

С резултат от 98 точки в дисциплината “400 метра щафетно бягане с препятствия” първо място извоюваха младежите от пловдивското СУ „Никола Й. Вапцаров“. На по-малко от 8 точки от първенеца остана отборът на ОУ „Христо Ботев“ от Раковски.

Бронзовото трето място в тази дисциплина зае отрядът на ОУ „Захари Стоянов “ от Пловдив. До победата в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” стигнаха учениците от спортното училище „ Васил Левски“. Второто място завоюваха младежите от СУ „Димитър Матевски“, а трети станаха представителите на карловското СУ „Христо Проданов“.

В комплексното класиране купата спечели отрядът на пловдивското спортно училище. Учениците от отбора ще представят Пловдив в националната надпревара в КК „Албена“. Младите огнеборци от СУ „Димитър Матевски “ заслужено взеха сребърните медали. Трето място зае отрядът от ОУ „Захари Стоянов".

Всички участници получиха купи, медали и грамоти за своето представяне, а страхотните награди за победителите бяха осигурени Спортен клуб по Пожароприложен спорт „Пловдив-160“. Благодарим за съдействието на началниците на всички районни служби, на колегите огнеборци и спасители, на инспекторите ДПК и ПД и на съдийския апарат. Всички те се погрижиха перфектно за протичането на спортната надпревара.

Припомняме, че наградите за състезанието станаха причина за спекулации с името на пловдивската пожарна. Социално ангажирания пловдивчанин Любомир Чакъров публикува пост, в който постави под съмнение работата на огнеборците, с което си навлече гнева на шефа им. Повече по темата вижте тук:

Пловдивски пожарникари купуват награди за деца, "буден" гражданин ги обвини, че харчат парите на данъкоплатцитеДиректорът на пожарната гневен на серия клевети във Фейсбук