Пост на пловдивчанин, който поставя под съмнение работата на пловдивски пожарникари, предизвика гнева на шефа на пловдивската пожарна. 

Любомир Чакъров, който не пропуска възможност да съсредоточи върху себе си обществено внимание, е публикувал служебен автомобил на пожарната, спрян пред магазин "Декатлон" и две униформени дами, които товарят неща в багажника. Тази сцена, явно е предизвикала "справедливия му гняв" и той пита "защо в работно време и със служебен автомобил, огнеборци от Пловдив пазаруват в голяма верига спортни магазини? Защо ние трябва да плащаме от нашите данъци, облечените в униформа лица да обикалят магазините със служебните коли? Защо шефът на Пожарната продължава да мълчи?". 

Вероятно, ако г-н Чакъров бе задал въпроса на конкретните служители защо пазаруват в работно време със служебна кола, може би щеше да получи отговор и да си спести поста. Въпросът е обаче дали той се интересува от отговора или за него е по-важно да се промотира като "борец за справедливост". 

И тъй като очаква отговор от шефа на Пожарната, комисар Георги Мангараков изпрати позиция на редакционната ни поща. Ето и неговия коментар: 

Като културен човек не обръщах нарочно внимание на писаниците на господина. Той най-вероятно не само не ходи на работа, но и всячески занимава обществото с неверни и измислени от него предположения. Достатъчно се нагледахме на лъжи. Първо, той никога не е гасил пожара на Младежки хълм, както твърди в свое видео. Аз ръководих пожарогасенето и не го видях там. Писа неверни факти с паркирани служебни автомобили на НЕСЪЩЕСТВУВАЩ ТРОТОАР. И аз проверих, че мястото, където бяха паркирани автомобилите е част от сервитута на ж.п. линия и табелите написани свободно на хартия А4 "Забранено паркирането" са незаконни и не кореспондират с ЗДвП. Снима леки автомобили в двора на пожарната и пита дали е паркинг и дали може и той да паркира. Е, не може да паркираш! Това е служебен паркинг за служителите на МВР и за граждани, които идват при нас за да им помогнем. Поне да беше питал и да му обясня.

А за гражданите, а не на него казвам: тези колежки днес взимаха наградите, които ще ги раздадем на 110 деца ученици на предстоящите състезания на младежките отряди "Млад огнеборец", които са през май. Каня всички граждани да дойдат на стадиона и да ги гледат. Каня и него да отрази нещо позитивно и верно. Тази събота пожарникари от всички пловдивски служби, както и пожарникари-доброволци ще помогнат на кметство район "Тракия" за почистването на парк Лаута от паднали дървета. Нека господинът да иде и да види какво правят пожарникарите. Защо днес не видя и не отрази с какво мъжество пловдивските пожарникари се справиха с доста голям и сложен пожар до Стъкларски завод? Къде беше? Призовавам го да спре да се заяжда с пожарната. Като не знае за какво иде реч ДА МЪЛЧИ И ДА НЕ ГОВОРИ ЛЪЖИ И ДА ЗАНИМАВА ОБЩЕСТВОТО С НЕВЕРНИ НЕЩА.

 

Ние гражданите трябва да бъдем критични, но е задължително, когато обвиняваме някого, да го правим на база факти. Защото другото си е чиста проба клевета.