Хотел Санкт Петербург посрещна абитуриентите на Випуск 2021. Професионална гимназия по хранителни технологии и техника и Професионална гимназия по механотехника „Проф. Цв. Лазаров“ вдигат шумен купон, надуват клаксони и броят до 12.

От скъпо шампанско до бира се лее пред ресторанта. Автомобилите пък са от скъпи по-скъпи. Абитуриентите за поредна година заложиха на класическите возила - БМВ и Мерцедес.

Едно от момчетата обаче събра погледите на всички присъстващи. И набори, и родители извръщаха глава, за да видят Георги от „Механото“, който реши да бъде нестандартен. Той пристигна пред хотела сам, яхнал… трактор.

След него обаче дойде и ТИР, който обра точките за мащабно возило.

Момчетата преобладаваха, като и тази година се наблюдава „кежуъл“ стил. Все пак не липсваха и господата, заложили на добрия стар класически костюм, вратовръзка или папийонка. Дамите им бяха малко, но за сметка на това се забелязваха отдалеч.

Шумните абитуриенти  посрещаха съученици и приятели с много пушек и рев на автомобили. Мнозина бяха тези, които пристигнаха с мотори или пък бяха ескортирани с такива. На няколко пъти мощни возила огласиха булевард „България“ и запалиха гумите си.

"Радваме се, че отпуснаха мерките, за да празнуваме. Голям ден е днес", разказаха абитуриентите пред TrafficNews.

Освен купона, зрелостниците заговориха и за обозримото бъдеще. По-голяма част от тях заявиха пред TrafficNews, че са сигурни, че са се справили добре на матурите, при това се целят във високите оценки.