Започнаха ефективните стачни действия на служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Днес в 9ч. всички служители са дошли по работните си места в ДАИ-Пловдив, но отказват да вършат част от работата си, научи TrafficNews. Протестиращите няма да спрат работа, но ще извършват дейности в намален обем, съгласно Арбитражното решение. Протестът в Пловдив е част от национални действия, които служителите в ИА „АА“ анонсираха. Те се провеждат в останалите областни градове от страната.

Исканията на протестиращите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности, както и увеличаване на основните работни заплати с 30%. Те настояват и за назначаване на поне още 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование. Осигуряване на качествено работно и униформено облекло и подобряване на условията на труд са други искания. 

Днес ще бъде отказано провеждането на теоритичен изпит на 11 шофьори, които ще бъдат разсрочени напред във времето. 

Поведението на недоволните служители се извършва спрямо Арбитражното споразумение, подписано от Изпълнителната агенция и представителите на КТ "Подкрепа", за позволените стачни действия. 

Служители на ДАИ-Пловдив: Не сме роби!От "Автомобилна администрация” искат поне 50% увеличение на заплатите