След вчерашния хаос по магазините в Пловдив полиция окупира всички големи търговски обекти. Патрулки и униформени са завардили входовете на хипермаркетите, като следят за струпване на хора както отвън, така и вътре в търговските площи. Полицейски екипи са разположени и по булевардите, правят се обходи на места, където има струпване на хора, като Главната улица и "Иван Вазов".

50-метрова опашка от хора се изви пред магазин "Джъмбо". И пред него бе позиционирана патрулка, като служителите на МВР следяха за дистанция и маски чакащите да влязат в обекта. Над 150 души чакаха, за да влезнат в магазина. Тази организация идва след закана на Кризисния щаб и полицията за санкции след ситуацията от вчера. Припомняме, че вчера в търговския обект имаше стълпотворение от хора, които искат да се доберат до коледните украси и подаръци. Огромни опашки се извиха и пред други големи магазини в Пловдив.

В самия магазин хората бяха буквално един върху друг, въпреки разпоредбите на ОКЩ, които позволяват не повече от 150 души в този обект. 

Днес наш репортер на място видя, че в самия магазин струпване на хора няма, осигурена е нужната дистанция между пазаруващите, както и повече работещи каси, за да няма струпване. Създадена е организация за еднопосочно движение. 

TrafficNews.bg научи, че към момента няма глобени по Закона за здравето от страна на пловдивската полиция. Проверките обаче няма да са единичен случай. От МВР ще ангажират целия наличен ресурс в редовни проверки, особено в почивните дни, до празниците. Засилено полицейско присъствие ще има и по булевардите.