Парализиран скитник бедства на улицата в Пловдив. Кирил, 66-годишен, лежал в близост до жилищна кооперация в Мараша, научи TrafficNews. Краката му отказали и го приковали към земята, където изкарал цял ден. Минувачи му оставили вода и малко храна, за да преживява в жегата.

Притеснена от състоянието му, живееща в района подала сигнал към 112. На място била изпратена линейка, но Кирил отказал да бъде прегледан и хоспитализиран. Медиците дали на скитника да подпише декларация за отказ, след което напуснали мястото.

Последвал втори сигнал до спешния телефон. При него бил насочен полицейски патрул в нов опит да го изведе. Дежурният полицай обаче казал, че не може да съдейства.

Междувременно Кирил останал на земята в невъзможност да помръдне. Мъжът се намира в тежко житейско положение. Няма семейство, а единственият му близък, брат му – е починал. Има жилище в района, но не е ясно дали го използва за подслон.

Липсата на реакция от страна на двата органа оставила без повече опции жената, която искала да му помогне. Оставила и Кирил на улицата, където не било ясно колко дълго организмът му ще издържи. Предвид високите температури, животът му бил поставен под пряк риск.

Това мотивирало пловдивчанката да действа и до късно тази нощ продължила да търсят алтернатива. По информация на TrafficNews около 22ч. при 66-годишния мъж пристигнали две патрулки. Органите на реда повикали линейка.

Откараха го, вероятно в болница. От Кирил се носеше изключително неприятна миризма, което не ги спря да окажат съдействие. Първия полицай, който дойде на място, си запуши носа, тези момчета помогнаха да го качат в линейката“, споделя с благодарност пловдивчанката, която ангажира целия си ден в опит да спаси бедстващия скитник.

Междувременно работници в социалния сектор, до които медията ни се допита, обясниха, че без значение дали мъжът желае или не, трябва да бъде приет в лечебно заведение, където да му бъдат извършени прегледи. Следва бъде хигиенизиран и проверен дали е носител на заразни заболявания. След което Кирил може да бъде настанен в приюта за бездомни хора в Пловдив.