Наркодилърът Илиян Варсанов иска да излезе на свобода. Той беше арестуван зрелищно заедно с гаджето му Веселина през ноември миналата година.

До задържането на Варсанов се стигна, след като наркодилър разкрил пред полицията, че зарежда стока от него.

По време на обиска служителите на МВР установили, че в апартамента на Варсанов има голямо количество дрога, 10 газови пистолета с изтрити номера, както и автомат "Калашников".

Два дни преди ареста полицаи получили сигнал, че дилъри пласират дрога в кварталите "Красна поляна", "Илинден", "Възраждане", "Света Троица".

Служителите на трето районно незабавно започнали работа по тях и закопчали пласьор с няколко криминални регистрации. По време на разпита той разказал, че зарежда от Варсанов като посочил и адреса му. Целта била да се смекчи наказанието му.

Веселина също била задържана, тъй като в нея били открити наркотици. Из целия апартамент имало различни по вид и количество наркотици – близо килограм и половина амфети, коноп, кокаин, хероин, както и 15 000 лв.

Към момента на задържането Варсанов е с условна присъда за наркотици. Той е с дебело досие, в което освен дрога има и участие в организирана престъпна група за наркотици, изнудвания, побои и т.н.

Срещу Варсанов беше извършено покушение през август 2002 година. Осъдени на първа инстанция на по 15 години затвор за нападението бяха Димитър Вучев – Демби, Рехджан Низам, Бисер Илиев, Александър Валентинов, Кирил Кърнолски, Росен Пенев и Цветан Деянов.

През март 2012 година обаче всички, без Кърнолски, бяха признати за невинни от Върховния касационен съд. Присъдата на Кирил беше намалена на 7 години.