Малката Бояна от Пловдив се възстановява успешно след трансплантацията на стволови клетки и кръвните ѝ показатели са добри. Радостната новина сподели нейната майка във Фейсбук.

Детето е изписано да се лекува в домашни условия. В момента предстоят ежеседмични посещения в болницата, където ще взимат кръв за изследвания на Бояна. Така лекарите ще проследят здравословното ѝ състояние и процеса на възстановяване.

Трансплантираха стволови клетки от жив донор на малката БоянаПредстоящата седмица ще даде яснота относно успешността на трансплантацията

„Новината ни зарадва, но и някак си смути. Притесни ни, защото беше толкова скоро след трансплантацията, а Бояна беше и още е толкова крехка след безбройните манипулации. За наша радост вече почти седмица сме отново тримата заедно. След толкова дълъг период разделени, близо 40 дни, това се отразява страхотно на Бояна. Безспорно, близо до тати, получи криле. Тати е закрила, сигурност, утеха, топлина и радост. В негово присъствие е спокойна, щастлива и смела. Разбира се, тъгува и й липсват и останалите близки и приятели, но не спираме да й обясняваме, че това е само временна раздяла“, разказва Пламена Пачова.

Майката напомня колко „малък-голям“ герой е Бо. „Пътят, през който премина, не беше никак лесен, но тя не показа слабост, затова сме сигурни, че с този боец, Чудото няма как да не се случи“.

Пламена изрази благодарност към донора на стволови клетки, дал шанс на малкото момиченце да живее, както и на целия медицински персонал, ангажиран с борбата за живот.

„Благодарим отново на всички у нас, които дариха средствата, за да може всичко това да се случи! Изказваме благодарности и на хората, които се молят за Бояна, които изпащат положителни мисли и вярват в успеха ни! Искаме да благодарим на всички наши близки и приятели, с които вече дълго време сме разделени, но от разстояние ни дават кураж и надежда - липсвате ни“, допълва Пачова.