Килия гори в пловдивския затвор. Сигналът за пожара е получен в 11.15 и на място веднага е изпратен екип огнеборци, съобщи за TrafficNews.bg говорителят на пожарната Цвятко Дешев. Обитателите на килията и съседните помещения са били евакуирани. Няма данни за пострадали. 

Предполага се, че причината за запалването е неугасена цигара. 

*Актуализирана към 12,30 часа: 

Около 100 затворници са евакуирани от горящата част на Пловдивския затвор и в момента се намират в двора на сградата. Както TrafficNews.bg съобщи, сигналът за пожара е получен днес в 11.15 и на място веднага е изпратен екип от огнеборци, които са потушили пламъците.

Пожарът е тръгнал от шесто крило на затвора, от килия номер 17. В крилото присъди изтърпяват рецидивисти с по няколко присъди.

Няма данни за пострадали. 

Според служители на затвора, пожарът е тръгнал от късо съединение. По информацията на TrafficNews.bgпротивопожарните правила в затвора не се спазват стриктно като на лишените от свобода се позволява да внасят багаж в помещенията. "В килиите има дюшеци, матраци, котлони, торби , пълни с мръсни дрехи, парцали. Това е предпоставка за подобни инциденти" коментират служители.