Бутат старата сграда на детска градина „Каменица“ в Центъра. На нейно място ще да бъде издигнато едно от най-дългоочакваните детски заведения в Пловдив, което ще приюти общо 6 групи деца. 

Припомняме, Общината подписа договор на обща стойност 8,6 млн. лв., който предвиждат обновяване и разширяване на две детски градини, една от които е именно „Каменица“. Новата модерна сграда ще бъде поместена в двора на близкото СУ „Паисий Хилендарски”. Предвижда се тя да замести старата забавачка, която трябва да бъде съборена. Проектът предвижда модерни съоръжения за игра и всичко необходимо за нормалното обслужване на нуждите на децата.

А днес работници се ядосваха, че ежедневно поставят ограничения срещу паркирането на улицата, която единствено дава достъп до двора на градината. Вечер обаче шофьори ги махали, за да паркират, и така възпрепятствали влизането на тежките камиони и машини, използвани в работния процес.

Майсторите днес намериха нестандартен начин да се справят със ситуацията. След като някои от колите бяха преместени от собствениците им, служителите нахвърляха клони, за да дадат знак, че не бива да се паркира там. Целият процес по събаряне на съоръжението се извърши в присъствието на контрольори от Общината.

ДГ "Каменица" ще се обновява от фирма "Ринг-П" ООД. Припомняме, че темата повдигна много въпроси, а поръчката, която е за над 4 млн. лева бе спечелена изненадващо убедително при конкуренцията на сериозни строителни фирми и голям интерес. В процедурата са участваха 15 фирми, а фирмата на Тодор Бурджиев  получила внушителните 98,82 точки от възможни 100. В последствие КЗК обжалва възлагането на строителство, но по-късно ВАС даде зелена светлина с аргумент, че не е налице нарушение.

Очаквано: Атакуваха в КЗК новата детска градина в Пловдив, която ще се строи от Тодор БурджиевКласираната на второ място компания е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията

ВАС даде зелена светлина за ЦДГ „Каменица” за 4 млн. лева - ще се строи от Тодор БурджиевДо края на годината ще започне изграждане на четири нови забавачки, завършват две други