Обвинителите от Окръжна прокуратура Атанас Янков и Албена Георгиева напуснаха демонстративно заседанието, на което трябваше да бъде гледана мярката за неотклонение на подсъдимия Атанас Червенков – Райфъла.  До тези действия се стигна, след като на разпоредително заседание, проведено минути по-рано, съдът  отказа да обсъжда отвода на съдебния състав, пожелан от обвинителите.  Съдия Маркова се мотивира с обяснението, че този въпрос е бил засегнат на предишно заседание, на което прокурорите не са имали подобни претенции.

„При това отношение на съда, ние не можем да останем в залата  и ще сезираме Висшия съдебен съвет за нарушенията, които бяха извършени тук”, заяви прокурор Янков.

И двамата с Албена Георгиева излязоха от залата. За това си действие, двамата бяха глобени с по 500 лева за проявено неуважение.

„Възмутен съм от непрофесионалното отношение на обвинението. Прокурорите показаха истинското си лице. Такава безпардонност, арогантност и циничност към институциите не съм виждал никъде. Двамата се опитват да извият ръцете на правосъдието”, заяви Райфъла.

„По време на предишния процес , Янков и Георгиева буквално диктуваха на съдия Събчева нейните действия и затова се стигна до тази абсурдна присъда от 13 години. Вие, обаче сте независим състав и затова те се държат по този неуважителен начин” заяви съпругата на Червенков – Евелина, която е защитник на подсъдимия.

Съдът отложи заседанието за 13 часа, като ще поиска Окръжна прокуратура  да изпрати друг свой представител.