Съжалявам. Ако мога ще дам моя живот, за да върна хората. Много тежко го преживявам! Това бяха последните думи на украинеца Станислав, който е бил зад волана на латвийския тир , който причини мелето на АМ Тракия, при което загинаха млад мъж и жена. Той се разплака и помоли съдът да му наложи по-лека мярка за неотклонение. На влизане в залата 28-годишният мъж  заяви, че не помни какво се е случило по време на катастрофата. Пред вратата го чакаха майка му и жена му, които през сълзи на очи му казаха „Дръж се”.

Според прокурора по делото загиналите са били лишени от всякакъв шанс да реагират. Те са се движили правомерно когато ги връхлита тира. Станислав не се е съобразил със сигнализацията и не е отбил в лявата лента. Той е бил разсеян и не е реагирал на ситуацията.  При неадекватната си маневра, той се е врязал в мантинелата , загубил е контрол и след това е блъснал колата.  Според обвинителя, Станислав трябва да остане в ареста, тъй като го грозят от 5 до 20 години затвор и той може да избяга и да се укрие, тъй като добре познава границите.

Според държавното обвинение шофьорът може да се укрие тъй като няма адрес у нас, а българия няма договор за екстрадиция с Украйна.

Според защитата обаче Станислав има апартамент под наем в Пловдив. Адвокатката  контрира прокурора с това, че може обвиняемият да не е знаел какво се случва. „може да му е прилошало, може да има някакъв здравословен проблем” заяви тя.

Съдът остави водача в ареста .

Припомняме, че инцидентът  стана в района на 122 км, посока София. Тирът преминал през мантинелата в насрещното платно и се сблъскал с ауди, в което са пътували бременната Северина Коралска и съпругът й Ивайло Минчев. 

Преди да се вреже в лекия автомобил на Ивайло и Северина, камионът е блъснал аварийна количка за ремонт. След удара преминал през мантинелата и така се стигнало до фаталния сблъсък.

На място загиват шофьора и девойката, а водача на ТИР-а е откаран в болница.