Загиналият в мелето на магистрала "Тракия" Ивайло Минчев е собственик на голяма фирма за селскостопанска техника. Той и приятелката му Северина Коралска пътували с ауди в посока София, когато ги връхлетял тежкотоварен камион с латвийска регистрация. При удара двамата загинали на място.

Компанията на Минчев притежава представителства в четири града. "Агротехники ЕООД" е една от водещите фирми за подобен вид техника у нас.

Аудито,  което Ивайло е шофирал,  е било регистрирано на фирмата.

TrafficNews.bg научи още, че преди да се вреже в лекия автомобил на Ивайло и Северина, камионът е блъснал аварийна количка за ремонт. След удара преминал през мантинелата и така се стигнало до фаталния сблъсък.

На място загиват шофьора и девойката, а водача на ТИР-а е откаран в болница. Той е 28 годишен украинец и е с множество натъртвания.

Очаква се днес следобед телата на загиналите да бъдат транспортирани в Бургас, а утре да бъдат погребани.

Северина, която е на 33 години, е била бременна в седмия месец.

След трагедията профилите на приятелите им бяха изпълнени със съболезнователни послания. Профилните снимки бяха заменени с черни флагчета или чисто черни снимки.

Младата двойка е обичала да пътува и да се забавлява със свои приятели.  Посещавали са екзотични и интересни места както у нас, така и в чужбина.

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на шофьора на тира, който помете ауди на магистрала Тракия. При инцидента загинаха млад мъж и жена. Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

По делото се разпитват свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като последната следва да даде заключение за конкретната причина за настъпване на произшествието. Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като  пробата е била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества.

Ето какво каза по темата зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева: