Карнобат потъна в траур заради нелепата смърт на младо семейство, чийто автомобил бе премазан от тир на АМ "Тракия" край Пловдив. 33-годишната Северина Коралска от Карнобат и 35-годишният й мъж Ивайло Минчев от Бургас са жертвите от кървавата катастрофа. Те ще бъдат погребани утре в Бургас, пише 24 часа

Очаква се днес следобед телата на загиналите да бъдат транспортирани в морския град. Красивата Северина е била бременна в 7-я месец и заедно с мъжа си са пътували за прегледи в София.

Двамата живеели от известно време в Бургас. Приятели на младата двойка са шокирани, съболезнования заливат профилите на двойката в социалните мрежи. Според съграждани на Северина тя работила като дистрибутор на лекарства. Била изключително мило и добро момиче. Баща й е общински служител, а майка й също работела в общината, но починала преди десетина години.

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на шофьора на тира, който помете ауди на магистрала Тракия. При инцидента загинаха млад мъж и жена. Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

По делото се разпитват свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като последната следва да даде заключение за конкретната причина за настъпване на произшествието. Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като  пробата е била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества.

Ето какво каза по темата зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева: