Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще даде изявление по актуални теми тази сутрин, обявиха преди минути от пресцентъра на общината. 

Очаква се на извънредния брифинг Зико да коментира за първи път публично ще подаде ли оставка, след като лидерът на партията Бойко Борисов я поиска само преди два дни. Димитров не присъстваше на партийната среща, на която Борисов избухна, че Зико не успява да се справи с менажирането на града. 

Директната причина за изострения диалог стана строителството на стадионите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, както и несправяне с управлението на града заради няколко казуса като Панаира и кръговото на Водната палата. 

"Кметът каза, че излиза в отпуска, да си обърне внимание. Ако бях аз, щях да му искам оставката незабавно", "Преди месец и половина на стадиона на Ботев казах, че Зико няма да е кмет повече. Веднъж се намесих за пробива, за Панаира, за стадиони. Аз не съм ви кмет. Той не се справи и ни създаде проблем",  "Ако Зико ми е приятел трябва да отиде и да си депозира оставката", "Аз няма да ходя по чужбина да търся Здравко Димитров, за да си кажа мнението. Миналата неделя се чухме последно и му казах, че повече няма да го търся" - това са само част от изказвания на Борисов по повод Димитров. На същата среща той поиска и зам.-кметът Пламен Райчев да се оттегли от управлението на града. 

Бойко Борисов поиска оставката на Зико!Димитров каза, че излиза в отпуска да си обърне внимание, това не е сериозно, заяви лидерът на ГЕРБ

Димитров коментира искането за депозиране на оставка в личния си профил в социалните мрежи, като от изявлението му не стана ясно дали ще остане на поста. 

"Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя”, обясни Зико, но пък не подмина обвиненията, като коментира, че "не е забърквал бакии", че има завещано тежко наследство от проблеми в града, както и че "дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки". 

Зико: Ще реша за оставката в близките дни, дойде ми като гръм от ясно небе това исканеДебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки, заяви Здравко Димитров

Днес по график трябва да се проведе и нова среща между ръководството на Община Пловдив и фенклубовете на Ботев Пловдив и Локомотив, на която да се коментират финансовите разчети на строителството на двата клубни стадиона. Тя ще се проведе след брифинга на Зико. 

Кой ще управлява Пловдив, ако Зико си подаде оставката?Предсрочни избори няма да има, тъй като остават 9 месеца до края на мандата

Борисов: Димитров си е платил членския внос до октомври, това е нивото! Райчев трябва да си замине незабавноЗдравко Димитров ще коментира исканата оставка, след като се запознае с изявлението на лидера на ГЕРБ