Разбрах, че Зико си е платил членския внос в ГЕРБ до октомври. Защото дотогава щял да е кмет. Ако иска - можем и да му върнем парите. Халал да са му, заяви Бойко Борисов, след като безпрецедентно поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Лидерът на партията припомни, че редовите членове плащат по 1 лева на месец, а кметовете- по 100 лева. "Явно това е нивото. Това е начин на мислене. Да се не мине със 100 лева за партията", коментира Борисов. 

"Последно със Зико се чухме в неделя. Казах му да си оправи бакиите. Той каза, че трябва да си обърне внимание на здравето. Аз 20 години не си обърнах внимание на здравето. Обичам го, уважам го, но не се справя", посочи Борисов.  Той каза още, че зам.-кметът Пламен Райчев трябва да си тръгне незабавно.

TrafficNews се свърза с градоначалника с въпрос дали ще подаде оставка, а той заяви, че е изненадан и ще коментира по-късно, когато чуе изказването на Борисов. 

"Не знам дали знае за моето решение. Миналата седмица се чух за последно с него и казах, че повече няма да го търпя. Да ми пускат снимки с къщи по Коматево. Няма нужда. Който е направил грешка - да си понася. Всеки един трябва да е сигурен, че ние сме чисти" заяви Борисов.