Собственикът на хотел "Лайпциг" Радослав Бозуков /49/ е починал тази нощ, научи TrafficNews. Известният пловдивски предприемач и меценат бе приет в средата на февруари в болница след усложнения от COVID. въпреки положените усилия от лекарите, състоянието му рязко се е влошило. В продължение на няколко седмици той е бил в кома, а след кратко подобрение, вчера е изгубил битката за живота си. 

Радослав Бозуков бе председател и един от учередителите на Бизнес експертния съвет на Пловдив. Занимава се със собствен частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството повече от 20 години. Бизнесменът бе собственик на хотел „Лайпциг“ и комплекс „Девети километър“, който бе активите на „Лайпциг 91“АД.

През 2005 г. Радослав Бозуков приватизира и бившата баня "Чайка"- по известна като баня Орта Мезар. 

 Радослав Бозуков е дългогодишен генерален спонсор е на Драматичен театър – Пловдив. Удостояван с награда „Пловдив“ за меценатство в културата.  

TrafficNews поднася съболезнования на семейството и близките на Радослав Бозуков. 

Пловдивският хотелиер Ванко Иванов загуби битката с ковидБизнесменът е собственик на една от най- големите туристически компании в страната - Марбро Турс