Топло време ни очаква днес в Пловдив. Ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще достигнат до 28°. Живакът ще тръгне надолу в късния следобед, когато се очакват кратки превалявания.

През първата половина от нощта в по-голямата част от страната явленията ще затихнат, а облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. След полунощ на места в североизточните райони валежите ще продължат, но до сутринта и там ще спрат. Ще духа слаб вятър със западна компонента.

Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста, над югозападната половина от страната и купесто-дъждовна облачност, на места там ще превали и прегърми. През нощта срещу понеделник валежи и гръмотевици, на отделни места - временно интензивни, ще има в Южна България. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина - временно силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 24° и 29°, в София - около 24°. Атмосферното налягане и по-ниско от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна, съобщиха от НИМХ.