Слънце ще пече през по-голямата част от деня в Пловдив, очаква се и леко покачване на температурите, които ще достигнат до 14°. минималните градуси за деня за 5°

Предвижда се променлива облачност.
През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно, прогнозират от НИМХ. През нощта валежи от дъжд ще има на малко места и ще са слаби, а през деня ще бъдат предимно в централната част на страната и планинските райони, главно в часовете около и след обяд.

По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. През нощта вятърът в повечето райони временно ще стихне, а през деня ще е слаб до умерен от север-северозапад.

Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София – около 3°; максималните ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски в източните райони, в София – около 12°.

Над планините ще бъде облачно, по върховете – мъгливо. Ще има превалявания от сняг, на височина под 1300-1400 метра – от дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 5°, на 2000 m – около минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър от северозапад, в южните райони – от изток. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2 бала.