Огромен клон на дърво се стовари върху две коли в центъра на Пловдив. Причината е силният вятър, който на места достига скорост от 60 км/час.

Инцидентът е станал на ул. „Шести септември“, в близост до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“ /срещу сградата на Районен съд/. Няма пострадали хора.

На място е екип на пожарната, който отстранява прекършения клон. Движението по платното е блокирано от полицията. Поради това се е образувала голяма колона от чакащи автомобили, която достига почти до кръстовището с бул. „Руски“. „Колите не са мръднали от 10 минути“, споделят шофьори.

Към момента са съобщава за още няколко нанесени щети от силния вятър - предимно счупени клони на дървета и съборени чадъри.

Според метеоролозите на ВВС максималните му стойности са 17 метра в секунда - или 61,2 км/час. По данни на MeteoBalkans към 10ч. поривите а вятъра достигат до 10 м/с.

 

През тази нощ от северозапад през страната премина студен атмосферен фронт. Прогнозите са вятърът да се усили, от северозапад - с пориви до 70-80 км. в час, а на места в района на Сливен и по Северното Черноморие - до 100 км. в час.

Валежи от дъжд очакваме над Средногорието, Централна и Източна България, а в сутрешните часове явленията обхващат и Югоизточна България. Възможни са и гръмотевични бури. Минималните температури ще са между 9° и 12°С. Най-високи очакваме да са стойностите в района на Сандански и по Черноморието - до 12-14°С, както и малко по-ниски в планинските райони и Предбалкана - до 5-9°С.

През деня в понеделник до обяд облачността ще е разкъсана, но ще се задържи хладно. След обяд от запад облачността отново ще се увеличи и ще се вплътни. Максималните температури ще се понижат и ще са между 15-20°С.