Подписка от над 800 души е депозирана в Общинския съвет и община Пловдив за спиране на проекта за пробива под Водната палата. Пред община Пловдив бяха близо 20 души от Инициативния комитет , които бяха разпънали плакати срещу намеренията на градските власти. При внасянето на подписката Тони Стойчева поиска да се види със зам.кмета Величко Родопски, който замества Здравко Димитров. Самият той слезе при протестиращите, за да чуе техните искания. Те го попитаха дали ще спре пробива на Водната палата до решението на извънредната сесия, която е насрочена за сряда. Тъй като не е ясно дали този проект ще бъде реализиран , от фирмата изпълнител продължават да рушат и унищожават зоната. 

Величко Родопски първочално каза, че няма такива правомощия и няма как да спре изпълнението на проекта. След настояване от страна на гражданите , Родопски заяви, че ще попита дали има такава възможност и ще уведоми гражданите и медиите. последва и 10-минутен спор между Родопски и протестиращите за целесъобразността на проекта , както и законовите действия на община Пловдив за изсичането на дърветата и копаенето в имот, който не е отразен в строителното разрешение. Хората против проекта казаха, че ще сигнализират прокуратурата заради действията на градските власти. 

Хората настояват този проект да не се реализира, а не просто да бъде преработен. Според тях край реката не трябва да има градски магистрали , а да се развива зелената зона и местата за отдих на пловдивчани. От своя страна Величко Родопски заяви, че смята, че този с проект ще има по-малко задръстване и по-малко замърсяване на въздуха. 

Освен Родопски, протестиращите успяха да спрат и трима общински съветници. Първият от тях бе Владимир Кисьов от ВМРО, който заяви , че гласува в интерес на гражданите на Пловдив, които са 400 000 , а не 20. Георги Величков заяви, че ще чуе експертите и тогава ще вземе своето решение. По сходен начин отговори и Константин Георгиев от Кауза Пловдив.