Шофьори останаха „блокирани“ до Чифте баня заради шествие на фенове на Локомотив Пловдив. То се провежда малко преди началото на футболното дерби "Ботев-Локо" тази под тепетата.   

Временната реорганизация на трафика, за която общината обяви преди дни, обаче хвана неподготвени някои от водачите на автомобили. 

Питах полицаите как да се прибера, за да не чакам в горещините, но казаха да се изчака между 30 минути и час. Въпреки това пуснаха някои от автомобилите да преминат“, споделя читател на медията ни.

Шествието стартира от центъра и продължи през булеварди "Цар Борис III Обединител", "Христо Ботев" и "Санкт Петербург", и завърши пред стадион "Локомотив". Феновете пееха песни за любимия си клуб и пускаха пиротехника. Запалянковците вече са на стадиона, а движението по булевардите е пропуснато. 

Дербито започва в 18:30ч. на стадион "Локомотив". Припомняме, че днес през целия ден полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на закононарушения на територията.

Затворени до 23:00ч. ще бъдат ул. „Варшава”, в отсечката между ул. „Богомил” и ул. „Славянска”. При необходимост е възможно временно ограничение на движението и в района, заключен между бул. „Санкт Петербург”, ул. „Лев Толстой”, ул. „Проф. Цветан Лазаров”, ул. „Димитър Ризов”, бул. „Източен”, ул. „Богомил” и бул. „Христо Ботев”.

Затварят улици и булеварди за дербито в ПловдивФутболната среща ще се проведе пред публика само на отбора домакин