Няколко обекта в Пловдив застрашени от запечатване заради нарушения на данъчното законодателство. Това са няколко магазина, автосервизи и фризьорски салон под тепетата, които са били изненадващо проверени от служители на Националната приходна агенция. Сред най-честите причини за актовете на НАП са неиздаване на касов бон или неизправност при фискалното устройство, заради които обектите нарушители влизат в тъй наречения „черен“ списък с подлежащи на запечатване.

Справка в сайта на приходната агенция показва, че сред тях попада и магазин за кожени обувки Нино на ул. „Иван Вазов“ в близост до гарата. То е регистрирано на габровската фирма „КОЖЕНИ ОБУВКИ“ ЕООД, собственост на големия търговец Димитър Дошков. Същият има дялове или е едноличен собственик в още 14 фирми. Сред тях известната „Пещера БГ“ ЕООД, „Дъга 17“ ЕООД, „Чанти БГ“ ЕООД и още няколко свързани с търговия на едро и дребно с облекла, аксесоари и обувки. Дошков е съдружник в още няколко фирми, някои изцяло несъвместими с модната индустрия. Заедно с още други седем души по 12,5% дялове дели във фирмата „ВИВА - Амбулатория за групова практика за първична медицинска помощ“ ООД, чието име издава предмета на дейност. Дошков е съдружник и в строителната фирма „Евростройинвест“ ООД.

Още един магазин за дамски чанти и обувки е би проверен от НАП и в него са били регистрирани нарушения - небезизвестният бранд „Fabiano” на ул. „Райко Даскалов“.  Обектът е на Величка Кирева, собственик на пловдивската фирма „ВИРА ГРУП“ ЕООД. Дамата е свързана с още две дружества – „МИКС МОДА“ БГ ЕООД с предмет на дейност търговия и „ВЕЛИЧКА КИРЕВА – РАХАТ“ ЕТ – в която са посочени почти всички незабранени от закона търговски дейности.

Още един обект в златния център на Пловдив подлежи на запечатване. Това фризьорски салон „Dobo & Capelli“ на едноименната фирма „ДОБО И КАПЕЛИ“ ООД. Салонът за красота се намира в Капана на ул. „Георги Бенковски“. Той е собственост на двама съдружници Добромир Бойчев и Костадин Литов, които още една съвместна фирма. Другото им дружество „ФРЕШ ЛЕНД 1“ ООД  се занимава с хотелиерство и ресторантьорство, както и мениджмънт на заведения за бързо хранене.

Малко квартално магазинче за хранителни стоки на ул. „Капитан Райчо“ също е попаднало сред обектите, които са били засечени в нарушение. То е собственост на Георги Сираков, регистрирал дейността си на фирма „Г-ТАТ - ГЕОРГИ СИРАКОВ“ ЕТ.

В списъка с подлежащи на запечатване обекти откриваме и автосервиз на ул. „Ягодовско шосе“. Обектът е регистриран на фирмата „НИВЕ АУТО“ ЕООД чийто управител е Николай Тодоров.

В нарушение е бил засечен да работи и вулканизатор на ул. „Елин Пелин“ до Бивш стопански двор 1. Дружеството, което стопанисва обекта, е „ПЪЛДИН ЕКСПРЕС“ ЕООД, собственост на Димитър Аргиров.

Заради нарушенията, които са извършили, дейността в обектите може да бъде блокирана за срок от две седмици до месец. Има вариант обаче, в който това да не се случи – ако собствениците им заведат жалби срещу заповедта на инспекторите в допустимия срок. При този случай от решението на магистратите ще зависи дали търговските им обекти ще бъдат запечатани за известно време, или ще продължат да работят.

НАП удари пловдивски магазини, машината за кафе на стадиона на Локо влезе в "черния" им списъкОбектите подлежат на запечатване за минимум две седмици