Кампания за безплатно предаване на опасни отпадъци от домакинствата ще се проведе на 26 май в Пловдив. Пунктът ще бъде в район „Централен“, бул. „Шести септември“ –  паркинга зад магазин „Т Маркет“ (ресторант „Стадиона”), в часовия диапазон от 10:00 до 16:00 ч.

Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат на са: живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали, домакински препарати, мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества, пестициди, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

От ОП „Чистота“- Пловдив напомнят, че изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата. Поради това Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност и да предадат опасни отпадъци в мобилния пункт на посочения адрес или на обособената площадка за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата в базата на.